fotbollströjaPerezs favoriter skulle han Monaco Barn fotbollströja förväntas stanna i
 Kroatiens nyckelspelare Luka Modric och Mario Mandzukic tränade bra på fredag ​​och kunde vara redo för åtminstone en del av 16-matchen mot Portugal.
Coach Ante Cacic visade att de två männen återhämtade sig. 'Jag kan inte säga om de' passar för att spela hela matchen, hela 90 minuter ', sa han via en översättare på fredagen, en dag före matchen i Lens.
Som en spelare som är bland Realpresident Florentino Perezs favoriter, skulle han fotbollströjor förväntas stanna i Madrid, även om hans kontrakt är uppe i 2018, vilket kan varna förränare.
Modric, playmakeren och anfallaren Mandzukic var vårdande muskelskador som tvingade dem ut ur den sista gruppspelet, en 2-1 seger över dubbelmästare Spanien.
Modric avslutade 33 av sina 34 försökskort i Real s 2-1 seger i Barcelona i april 2016 och skickade den högsta andelen spelare i det spelet.
Modric är särskilt viktigt för Kroatien på mittfältet som hjälper laget fotbollströja barn försiktigt och skapar de flesta av Kroatiens chanser. Kroatien kollapsade i matchen med tjeckerna efter att han ersattes i 62: e minuten.
Båda männen, skadade under en 2-2-seger mot Tjeckien, såg stark ut under träningen på fredagen.
Vinnaren av lördagens match spelar Polen eller Schweiz i kvartfinalen.
Deras återvändande är avgörande för Kroatiens chanser att gå vidare i turneringen på bekostnad av Portugal och förbättra sina prestationer 1996 och 2008 när de nådde kvartfinalen.