Følgerne af nederlaget overvinder Brasiliens David Luiz. Foto: Xinhua News Agency / Rex
Vi i Storbritannien er markedsledere i 'stress management' - den fashionable teori om, at vejen til at håndtere ubehagelige følelser er at forsøge at undgå dem helt eller roligt ned ved kunstige midler. Offentligheden advares konstant om, at hvis de oplever 'symptomer' af bekymring eller spændinger, er deres helbred i fare. De kan dø af et hjerteanfald eller et slagtilfælde. Dette medfører igen udbredt offentlig angst og hypervigilance, da folk ser på tegn og symptomer på den frygtede 'stress' i deres kroppe.
Brasilien vm trøje
Vi kan forvente, at denne følelsesmæssige hypervigilance er særdeles katastrofal for alle, der arbejder inden for områder som væbnede styrker, nødtjenester og professionel sport, hvor psykologisk pres er en del af jobbet. I tilfælde af tilskuersport er dette pres bevidst og offentligt anvendt for at se hvem der kan klare det og hvem der ikke kan. Resultaterne analyseres derefter i detaljer på bagsiden af ​​aviser.
Trykmønsteret i sport er ret forudsigeligt. Spillere er pitted mod dem med tilsvarende færdigheder for at producere knivkantsbytter, og disse øges i intensitet, da kampen skrider frem. Tidsbegrænsninger springer spændingen op. Da win / lose krisen kommer tættere og tættere, stiger konkurrencen og følelser løber højt. Frygt for at vinde, frygt for at tabe, frygt for det ukendte, frygt for eksponering og frygt for fejl fejler alle sammen i spillerens sind. Han kan føle, at hans kamp-eller-flyvningsmekanisme ændrer sine fysiologiske reaktioner, og hans nerver strækker sig til at bryde punkt. Afhængigt af hans temperament og modstandsdygtighed vil han enten mestre dette niveau af følelser eller kapitulere og lave fejl. Sidstnævnte kaldes 'kvælning' eller 'taber din flaske', og hver sport har sin egen folklore om emnet. det 'tager gasen'; tennisspillere kalder det 'albuen'.